České firmy pomáhají Nepálu

28. 4. 2015

On-line obchod s módou Zoot podpoří obyvatele Nepálu zasažené zemětřesením. Z každého zakoupeného zboží poputuje 20 Kč na okamžitou pomoc a obnovu zničených budov. Akce potrvá celou středu 29. 4. Sdílejte proto tuto zprávu, radost a také dobrý pocit!

„Je skvělé, že Češi a české firmy dokáží poskytnout pomoc v krizových situacích, kdy je to nejvíce potřeba,“ říká Jan Dus z Diakonie ČCE a dodává: „Zoot reaguje na současné dění velmi rychle, díky nim a dalším partnerům můžeme zvýšit objem humanitární pomoci.“

Z každé objednávky, kterou 29. 4. provedete na stránkách www.zoot.cz, míří 20 Kč přímo na podporu lidí, které zasáhlo zemětřesení v Nepálu. Můžete tak bez výčitek vyrazit na nákupy a udělat si nejen radost, ale také pomoci druhým. Každý nákup znamená více vody, léků nebo jídla pro lidi v Nepálu.

Situace v Nepálu

V současné chvíli Nepálci potřebují akutně zejména léky, potraviny a pitnou vodu. Počet obětí se nyní pohybuje kolem 5 000. Podle odhadů neziskových organizací by se ale finální počet mohl vyšplhat až na 15 000. Stále hrozí následné otřesy. Zemětřesení zasáhlo již 8 000 000 lidí. Více než 1 500 000 lidí naléhavě potřebuje jídlo.
V oblastech nejblíže epicentru bylo zničeno až 90% všech budov.

Číslo sbírkového konta: 292 949 292 / 0300, v.s. 319

Tvar DMS: DMS DIAKONIEPOMOC, tel. číslo: 87 777