Hledáme dobrovolníky na 9ti měsíční projekt do čtyř afrických zemí

21. 6. 2012

Právě jsme společně s partnery v Bruselu oficiálně otevřeli projekt "Evropští, lokální a online dobrovolníci". Tento projekt umožní 18 motivovaným dobrovolníkům do 26 let z Evropy a 8 dobrovolníkům z rozvojových zemí zúčastnit se misí ve 4 afrických zemích: Čad, Burundi, Středoafrická republika a Keňa. Celý tým bude navíc doprovázen online dobrovolníky ze sítě Open Street Map, kteří jim budou poskytovat technické zázemí.

Projekt "Evropští, lokální a online dobrovolníci"

Komunikačním jazykem projektu je angličtina. Vzhledem k tomu ale, že 3 z uvedených zemí jsou frankofoní hledáme především francouzsky mluvící mladé lidi, kteří v září nedosáhnou 26 let. Pokud mezi ně patříte a nerozumíte dostatečně dobře anglicky, ozvěte se nám, máme k dispozici dokumenty i ve francouzštině.

Celý projekt a tím i veškeré náklady dobrovolníků jsou hrazeny programem ECHO-EVHAC.
Dobrovolníci navíc dostanou měsíční kapesné a budou řádně pojištěni.

Na 9 měsíců - od září 2012 do června 2013

Dobrovolníci budou připraveni na výjezd do terénu během 3-týdenního školení ve Francii od poloviny září, kdy oficiálně podepíší smlouvu.

Hlavní náplní projektu bude 6ti měsíční mise v terénu, během které budou týmy dobrovolníků pomocí systému GPS mapovat terén (školy, nemocnice, trvalá a přechodná bydliště obyvatel) ve spolupráci s místními organizacemi.

Po návratu domů budou mít 2 měsíce na to, aby se podělili o své zkušenosti s českou veřejností prostřednictvím uspořádání výstav, vytvoření interaktivních webů, přednáškové činnosti a jiné dle jejich vlastních možností. Celý projekt bude končit v půlce června 2013.

Hledáme 3 typy dobrovolníků :

• IT podpora
  • geograf/kartograf
  • terénní sociální pracovník

Více k jednotlivým pozicím najdete v angličtině v naší sekci "Volná místa".

Výběrové řízení do 2.7.

V rámci tohoto projektu právě otevíráme výběrové řízení pro 4 evropské dobrovolníky (národnost jedné ze zemí EU), které bude otevřené do 2.7. Žádáme zájemce, aby se seznámili s dokumenty Výzva dobrovolníci EVHAC FV a Přihláška EVHAC FV.

29.6. : Z rozhodnutí našich partnerů je výzva prodloužena do 8.7. půlnoci!

Hlaste se pomocí přiložené přihlášky na:  Czechrepublic@eurosha-volunteers.org. Prosíme o zaslání kopie také na hrp@diakonie.cz. V případě dotazů a nejasností se prosím ptejte Jany Škubalové.

Tento program je financován Evropskou Komisí, sekcí pro humanitární pomoc a ochranu civilistů - ECHO.

Veškeré náklady dobrovolníků jsou hrazeny tímto programem. Dobrovolníci navíc dostanou měsíční kapesné a budou řádně pojištěni.

For English version please look here.