Postní sbírka na podporu lidí v uprchlických táborech v severním Iráku

11. 2. 2016

Vyhlašujeme postní sbírku na podporu lidí v uprchlických táborech na severu Iráku. Postní sbírku připravuje Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE už devátý rok. Osm let běžela v Diakonii postní sbírka na podporu pracovních příležitostí žen v Bahir Daru v Etiopii. V roce 2012 se k Diakonii připojily také sbory ČCE a shromáždily za čtyři roky pro etiopské ženy téměř 2 000 000 korun.

Vloni jste pro etiopské ženy, jejich děti a sirotky shromáždili 325 810,50 Kč. Od roku 2012 to jsou téměř dva miliony korun, přesně 1 959 296,79 Kč. Děkujeme Vám!

Letos měníme adresáty sbírky. Lidé prchající ze svých domovů se stali jedním z hlavních témat současnosti.

tábor Dawdia

POSTNÍ SBÍRKA 2016

Postní sbírku 2016 vyhlašujeme na podporu lidí, kteří žijí v uprchlických táborech v severním Iráku.

Co už jsme udělali

Už několik let podporujeme Syřany, kteří žijí v uprchlickém táboře Za´atarí v Jordánsku.

Od roku 2015 pracujeme také v táborech na severu Iráku, kde našli útočiště lidé utíkající před tzv. Islámským státem.

Vloni tak dostalo 1020 rodin v provincii Dohúk hygienickou sadu, která pokryla potřeby jedné rodiny na čtyři měsíce. Do jednadvaceti základních a středních škol (celkem 20 499 studentů) jsme dodali hygienické balíčky za více než 31 tisíc eur.

Co udělámerozdělování humanitární pomoci

Letos pořídíme hygienické balíčky na jeden rok pro všech 800 rodin, které žijí v táboře Dawdia, a hygienické balíčky na jeden rok pro dvanáct škol, to je 9 051 žáků, v okresech Amedia a Zakho.

Doprovodné materiály

Pro postní období jsme připravili nové doprovodné materiály:

• informace o práci Diakonie v Iráku,
  • fotky z táborů,
  • dvě zamyšlení a tři modlitby,
  • videa natočená našimi kolegy přímo v Iráku,
  • plakáty a bannery k propagaci sbírky velikosti A4 v černobílém i barevném provedení.

humanitární pomoc - distribuce hygienických potřebPřednášky

Rádi přijedeme přímo k Vám s přednáškou a promítáním fotografií o životě lidí v zemích, kde pracujeme. Napište nám, domluvíme se!

spolu@diakonie.cz

Děkujeme za podporu sbírky Synodní radě ČCE!

Příspěvek ke sbírce na podporu lidí v uprchlických táborech v severním Iráku posílejte na účet Postní sbírky 2016, číslo účtu 2400384700/2010, variabilní symbol 318xxxx (xxxx=číslo sboru).

Každý, i nepatrný příspěvek může pomoci. Děkujeme Vám.

POSTNÍ SBÍRKA 2016