STAVÍME LIDI NA NOHY – Postní sbírka pro Etiopii 2014

4. 3. 2014

Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové pomoci vyhlašuje tradiční postní sbírku na podporu etiopských rodin, zvláště žen pečujících o sirotky, oběti epidemie AIDS. Sbírka probíhá od 5. března do 17. dubna 2014.

Diakonie ČCE podporuje etiopské rodiny již sedmým rokem. Z výtěžků sbírek jsou vybrané ženy proškoleny v podnikatelských dovednostech a dostávají vstupní investici na rozvoj drobného podnikání. Většinou se jedná o chov ovcí a koz, provozování kavárny nebo pekárny na chleba, prodej ovoce, zeleniny a drobného zboží na trhu.

Diakonie ČCE v Etiopii pomohla již téměř 200 rodinám. Více než 70 % žen se daří živnost dlouhodobě a úspěšně vést a zajistit tak obživu pro sebe i pro děti.

Pokud chcete etiopské rodiny podpořit, můžete přispět na účet č. 2100 53 4439/2010, variabilní symbol 103. Na pomoc rodinám v Etiopii si můžete také koupit Dárek, který zahřeje v e-shopu Diakonie ČCE na www.mnoho-tvari-pomoci.cz/hrp/.

Informace o sbírce, příběhy podpořených žen i videa z návštěvy rodin v Etiopii najdete na http://hrp.diakonie.cz/projekty-v-zahranici/etiopie-podpora-drobnych-zivnosti-zen/.

Přečtěte si tiskovou zprávu ke sbírce, stáhněte si bannery a plakáty.

Rádi vám vystavíme potvrzení o daru, vyplňte prosím formulář on-line.

Děkujeme za Vaši pomoc!

Další informace:

Mgr. Jarmila Neumannová, Fundraising a PR, neumannova.hrp@diakonie.cz, 730 182 571.